Over Ellen

Van kinds af ben ik altijd met huisdieren opgegroeid. Er zijn altijd één of meerdere katten geweest en door de jaren heen ook cavia’s, hamsters en ratjes en in het weekend en de vakanties spendeerde ik tijd bij de pony’s. Een hond kreeg ik nooit, wel had ik in de buurt een gezin wonen met hond waar ik regelmatig mee ging wandelen.
Na samen te gaan wonen met mijn vriend kwam er eerst een kat, Nala, een oud zwervertje uit Spanje. Ze was er niet zo goed aan toe, blind aan één oog, reuma en uiteindelijk ook nierproblemen. Ze heeft nog de komst van Antonin en Ralf mee gemaakt, maar na een jaar en half hebben we haar moeten laten inslapen.
Antonin, onze langverwachte eigen hond, een Kromfohrländer reu, gingen we in mei 2017 ophalen. Niet veel later kwam daar nog een straatkatje Ralf bij.
Twee jaar later, in mei 2019, kwamen daar nog kleine poesjes bij, drie kleintjes gevonden in een tuin die we met de papfles groot brachten. Twee, Hades en Gaia, blijven bij ons wonen en de derde heeft ook een goede thuis gevonden.

Met Antonin startte ik al snel op de hondenschool, maar zijn opvoeding ging niet zonder vallen en opstaan. Dus ging ik op zoek naar meer verdieping in het gedrag van de hond. Het leek mij ook leuk om zelf ook les te kunnen geven, dus besloot ik om bij Syntra Antwerpen de opleiding van hondeninstructeur te volgen. Sindsdien geef ik les op de hondenclub Thor in Boortmeerbeek.

Ondanks de ervaringen dat ik had opgedaan bleef ik toch nog op problemen botsen bij de opvoeding van Antonin. Door als onzekere puber enkele keren aangevallen te zijn geweest, ontwikkelde hij uitvalgedrag naar andere honden. Daardoor wou ik me nog meer verdiepen in het gedrag van honden. Op zoek naar meer informatie kwam ik de opleiding Clinical Animal Behaviourist bij Odisee uit. Een internationale opleiding gebasseerd op wetenschappelijke inzichten van de laatste jaren. Naast honden gaat de opleiding ook over katten en een diersoort naar keuze, ik koos voor konijnen en knaagdieren. Door de opleiding te volgen ging mijn interesse naar katten ook groeien. Ik had misschien al mijn hele leven katten gehad, maar had me eigenlijk nog nooit verdiept in hun gedrag, emoties en noden.

Al deze kennis en ervaring wil ik nu graag delen om overal gelukkigere honden, katten en eigenaars te maken!

Lees verder onder de foto.

 

Lezingen en seminaries

Naast mijn opleiding van Clinical Animal Behaviourist school ik mij ook nog voortdurend bij. De wetenschap staat niet stil en ik ben er van overtuigd dat er àltijd nog wel iets is om bij te leren of om me in te verdiepen. Met onderstaande pagina geef ik je een inkijk in mijn interesses en expertise.